ВРЕГУЛЬОВАНО ПРОЦЕДУРУ СПРЯМУВАННЯ ГРАНТОВИХ КОШТІВ ВІД KFW НА ЖИТЛО ДЛЯ ВПО

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву 15 лютого 2021 року уклали окремий договір фінансування, яким врегульовуються умови та процедура спрямування коштів від  Мінреінтеграції до Держмолодьжитла як виконавця проєкту щодо надання пільгового довгострокового кредиту внутрішньо переміщеним особам на придбання житла.

Найближчим часом Кабінет Міністрів України повинен затвердити порядок та механізм використання грантових коштів від німецького державного банку розвитку KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau  Кредитна Установа для Відбудови).

Після цього Мінреінтеграції, німецький державний банк розвитку KfW і Держмолодьжитло повідомлять всі деталі реалізації Проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» та умови отримання кредитів на придбання житла.

Нагадаємо, 2 грудня 2020 року Верховна Рада України ратифікувала угоду між Урядами України і Німеччини щодо залучення 25,5 млн євро від німецького державного банку розвитку KfW на надання пільгових кредитів для придбання житла внутрішньо переміщеними особами. Ця угода дозволить ВПО отримати пільгові кредити на придбання житла строком на 20 років під 3% річних.

 

Інтернет-сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України