ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО: УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ЗІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

12.04.2018

12 квітня у Відні почала роботу дводенна конференція з питань реалізації "Програми сталого розвитку" до 2030 року. Участь у роботі конференції бере голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

Очільник Держмолодьжитла виступив під час сесії «Реалізація Програми сталого розвитку до 2030 року, Нової міської програми та Женевської хартії ООН щодо сталого житлового забезпечення на національному рівні». Він окреслив поточну ситуацію в Україні щодо забезпечення доступу до адекватного, доступного і гідного житла для всіх.

Розповівши про основні завдання Держмолодьжитла, Сергій Комнатний описав коротко програми, що напрацьовані за роки робити та дають можливість забезпечувати житлом різні категорії населення. Зокрема, це:

- надання пільгових довгострокових державних кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам, педагогічним і науково-педагогічним працівникам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла;

- часткова компенсація відсоткової ставки кредитів комерційних банків, наданих на будівництво (реконструкцію) і придбання житла;

- надання державної підтримки громадянам для будівництва доступного житла.

Керівник Держмолодьжитла підкреслив, що саме остання програма сьогодні є єдиним в Україні законодавчо врегульованим механізмом вирішення житлового питання внутрішньо переміщених осіб.